Kajeno pipirai
Kajeno pipirai yra vieni iš žinomiausių ir populiariausių. Dažniausiai naudojami kaip džiovinti malti prieskoniai. Gali būti naudojami ir švieži, ten kur reikia aštrumo, o ypač padažams gaminti.

Pavadinimas kilęs iš Cayenne miesto ar upės tuo pačiu pavadinimu Prancūzijos Gvianoje.
Į Europą pateko, o vėliau pasklido po visą pasaulį, po Kristupo Kolumbo ekspedicijų į Naująjį Pasaulį.

Senovės majų visuomenėje kajeno pipirai buvo naudojami įvairių ligų gydymui. Šių pipirų milteliai buvo naudojami žaizdų ir įbrėžimų gydymui užkertant kelią infekcijai.
Mažomis dozėmis buvo vartojami virškinimo problemoms gydyti.

Ir dabar populiarioje parduotuvėje iHerb.com rasite daugybę ekstraktų, tepalų, papildų, kurių sudėtyje yra kajeno pipirų.
Papildai su kajeno pipirais

Pipirų aštrumas matuojamas pagal Scoville skalę. Ši skalė buvo sukurta XX a. pradžioje Wilbur Scoville.
Kajeno pipirų aštrumas 30000 - 50000 SHU.

Kajeno pipiruose gausu maistinių medžiagų, vitaminų ir mineralų. Be to, jie yra stiprūs antioksidantai.
Daugiau apie naudą sveikatai skaitykite: 
Aštraus pipiro nauda: padės atsikratyti antsvorio, sustiprins plaukus ir pagerins nuotaiką
Natūralios gydymo priemonės – KAJENO PIPIRAS