Sambal Oelek — padažas iš Indonezijos. Sambal — tiesiog aštriųjų pipirų padažas. Oelek — grūstuvė.
Autentiškam padažui reikėtų Thai Red pipirų. Bet juos puikiai galima keisti kitais raudonaisiais — kajeno, serano ar jalapeno. Tokiu būdu galima pareguliuoti padažo aštrumą.
Ingredientai
- 0,5 kg aštriųjų raudonų pipirų. Aš naudojau jalapeno — padažas buvo saikingai aštrus
- 2 valg. šaukštai obuolių acto (originalioje versijoje — ryžių actas)
- 1 šaukštelis druskos
- 2 česnako skiltelės
- 1 šaukštelis laimo sulčių
Eiga
- Viską dedame į blenderį. Aišku, autentiškiau būtų naudoti grūstuvę, bet kas dabar turi laiko?
- Malame rupiai.
- Pilame į stiklainį, uždarome ir dedame į šaldytuvą.
Sambal Oelek su Chimayó pipirais