Netikėtai skanus padažas, nors jį sudaro tik keli ingredientai. Greitai pagaminamas — nefermentuojamas, nekaitinamas, tik sumalamas.
Sambal Oelek — padažas iš Indonezijos. Sambal — tiesiog aštriųjų pipirų padažas. Oelek — grūstuvė.
Autentiškam padažui reikėtų Thai Red pipirų. Bet juos puikiai galima keisti kitais raudonaisiais — kajeno, serano ar jalapeno. Tokiu būdu galima pareguliuoti padažo aštrumą.

Ingredientai
  • 0,5 kg aštriųjų raudonų pipirų. Aš naudojau jalapeno — padažas buvo saikingai aštrus
  • 2 valg. šaukštai obuolių acto (originalioje versijoje — ryžių actas)
  • 1 šaukštelis druskos
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelis laimo sulčių

Eiga
  1. Viską dedame į blenderį. Aišku, autentiškiau būtų naudoti grūstuvę, bet kas dabar turi laiko?
  2. Malame rupiai.
  3. Pilame į stiklainį, uždarome ir dedame į šaldytuvą.
2020 update
Sambal Oelek su Chimayó pipirais

Chimayo
Sambal Oelek
Sambal Oelek
Sambal Oelek


Originalus receptas yra čia.